DCBC25 Bier
Gepersonaliseerde afbeelding
-
Anneke Geraads.png
-
Bert van Hecke.png
-
Christiaan Hamminga.png
-
Dennis Stevens.png
-
Derek Walsh.png
-
Erik Veldwiesch.png
-
Erwin Tegelenkamp.png
-
Gino Baart.png
-
Henri Reuchlin.png
-
Irene Hendriksen.png
-
Jorn Baan Hofman.png
-
Leendert Alberts.png
-
Marciej Grajewski.png
-
Marco Willemars.png
-
Nicole Horsmans.png
-
Patrick Stoof.png
-
Peter Scholten.png
-
Peter Swinnen.png
-
Rick Kempen.png
-
Ronald van der Streek.png
-
Serge Hopstaken.png
-
Thera van Heuveln.png
-
Werner Vos.png
Cadeau
Voor de Dutch CRAFT Beer Conference 2025 hebben we samen met de DCBC25-commissie een speciaal bier ontwikkeld: het DCBC25-bier! Dit unieke bier is zorgvuldig samengesteld door de commissie en geïnspireerd op het klassieke Oud Beijers bier. Met een knipoog naar het rijke erfgoed van de Nederlandse biercultuur, kozen we voor de karakteristieke eigenschappen van Oud Beijers, zoals de robuuste, volle smaak en het subtiele rokerige aroma dat door gerookte mout ontstaat.
Het DCBC25-bier wordt cadeau gedaan aan alle deelnemers van de conferentie als bedankje voor hun deelname en bijdrage aan dit bijzondere evenement. Dit speciaal voor de conferentie gebrouwen bier staat symbool voor vakmanschap, traditie, en de toekomst van het ambacht. Geniet ervan en proost!
Hop, mout en gist
Dit bijzondere DCBC25-bier is mogelijk gemaakt door The Swaen (mout), Eerste Wijk (hop), Jasper Yeast (gist) en de Kaapse Brouwers, die hun brouwerij in Rotterdam beschikbaar stelden.
- Hop van Eerste Wijk – Hoppellets Type 90, Willamette
- Mout van The Swean – Vienna, Munich, Red, Melany, Pils & Munich Dark
- Gist van Jasper Yeast – JY 330 Dutch Lager
Kleur, bitterheid en alcoholpercentage
Het DCBC25-bier is gebaseerd op het klassieke Oud Beijers bier. Dit is een klassieke bierstijl met een rijke geschiedenis, vaak verbonden aan traditionele brouwerijmethoden en recepturen. Dit zorgt voor een samenstelling van:
- EBC 30: Amberkleurig bier.
- IBU 18: Lichte bitterheid.
- ABV 4,8%: Gematigd alcoholpercentage
The Swaen
Sinds 1906 is The Swaen een gevestigde naam in de Nederlandse moutwereld. Onze onafhankelijkheid als familiebedrijf en onze inzet voor innovatie stellen ons in staat om mout te leveren van de hoogste kwaliteit, met een unieke focus op speciaal mout, waaronder ons geroosterd en karamel mout, gemaakt in een onze Probat drumrooster. Bovendien zetten wij ons in voor een lokale en duurzame moutketen: Nederlands graan, verwerkt tot Nederlands mout, voor Nederlands bier.
Ons proces begint bij het selecteren van de beste gerst, en door vakmanschap, en geavanceerde technologieën ontwikkelen we unieke mouten die smaken en aroma’s naar voren brengen die bieren hun onderscheidende karakter geven. Het is voor ons een eer om te mogen bijdragen aan dit speciaal DCBC25 bier dat op de Dutch Craft Beer Conference geproefd zal worden.
Jasper Yeast
Wij zijn een onafhankelijk gistbedrijf dat zich richt op de productie van hoogwaardige gisten voor de bierliefhebbers onder ons. Onze specialiteit is verse vloeibare gist van hoge kwaliteit, unieke giststammen, en deskundige ondersteuning. Iedereen die bij ons werkt heeft commercieel gebrouwen.
De gist die is gebruikt voor het DCBC bier is een lagergist uit Nederland geïsoleerd door jasperyeast zelf uit een historische cultuur. Een robuuste stam, betrouwbaar en makkelijk te hergebruiken voor meerdere batches voor hoge kostenefficiëntie en energiebesparing. De gist accentueert het moutprofiel zonder de complexiteit teniet te doen met een mooie schone en zachte afdronk. We zijn erg trots dat we deel mochten maken van dit prachtige bier!